Μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας

FAQ’s – Συχνές ερωτήσεις

Είναι ειδικές οι μπαταρίες των ακουστικών βαρηκοΐας;

Οι μπαταρίες των ακουστικών βαρηκοΐας έχουν τάση 1,45V και είναι «αέρος ψευδαργύρου» (Zinc air). Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή σε φιλικότερες προς το περιβάλλον μπαταρίες,  χωρίς υδράργυρο. Στα ακουστικά σας, θα πρέπει να τοποθετείτε τη σωστή μπαταρία.

Πόσα είδη μπαταριών υπάρχουν;

Οι μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας είναι 4. Κάθε τύπος ακουστικού έχει και τον ανάλογο τύπο μπαταρίας, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

bat | Μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας

Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες;

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο βασικότερος παράγοντας είναι το μέγεθος της μπαταρίας. Όσο πιο μικρή τόσο λιγότερο θα διαρκεί, καθώς έχει μικρότερη χωρητικότητα.

Τέλος, επηρεάζει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας η σύνδεση του ακουστικού μας με το κινητό (streaming), καθώς απαιτεί περισσότερη ενέργεια, συνεπώς λιγότερες ώρες χρήσης.

 

bat4 | Μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας

Γιατί οι μπαταρίες έχουν αυτοκόλλητο επάνω τους;

Οι μπαταρίες είναι ψευδαργύρου αέρος (Zinc air) και έχουν δυο μικρές τρυπούλες, ώστε να μπορεί να εισέρχεται ο αέρας να τις ενεργοποιεί. Το αυτοκόλλητο σφραγίζει την μπαταρία, ώστε να διατηρείται για καιρό.

Πώς πρέπει να αποθηκεύουμε τις μπαταρίες;

Η βέλτιστη θερμοκρασία  για την αποθήκευση μπαταριών βαρηκοΐας είναι μεταξύ 10°C και 25°C. Η θερμότητα μπορεί να μειώσει το χρόνο λειτουργίας και ένα υγρό περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για αποθήκευση. Αποφύγετε την αποθήκευση μπαταριών βαρηκοΐας στο ψυγείο.

Η επαφή με μεταλλικά αντικείμενα, όπως κλειδιά ή νομίσματα, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα της μπαταρίας, επομένως συνιστάται να μην μεταφέρετε ποτέ μεμονωμένες μπαταρίες σε πορτοφόλι ή τσάντα.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ τις μπαταρίες μου για μέγιστη απόδοση;

Οι μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας με ψευδάργυρο χρησιμοποιούν τον αέρα ως πηγή ενέργειας και το αυτοκόλλητο σφραγίζει τις οπές αέρα στην μπαταρία. Μόλις αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο, χρειάζονται περίπου δύο λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μπαταρία. Μετά τα δύο λεπτά τοποθετούμε την μπαταρία στην ειδική θέση της στο ακουστικό και μπορούμε να το φορέσουμε.

Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να αφαιρείτε το ειδικό αυτοκόλλητο, παρά μόνο όταν θα την χρησιμοποιήσετε.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που κάποιος καταπιεί μια μπαταρία;

Οι μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας, είτε χρησιμοποιούνται είτε καινούργιες, πρέπει να φυλάσσονται μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα. Σε περίπτωση κατάποσης μπαταριών, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Τηλέφωνο κέντρου δηλητηριάσεων: 210 7793777

Πότε έχουν καλύτερη απόδοση οι μπαταρίες;

Οι μπαταρίες αποδίδουν καλύτερα, όταν τις ενεργοποιούμε σωστά και όταν ο καιρός είναι ψυχρός και ξηρός.

Οι μπαταρίες μου ξαφνικά έχουν χάσει την απόδοσή τους και διαρκούν λιγότερο. Γιατί;

Θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Θα πρέπει σε πρώτη φάση να δείτε μήπως έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας. Αν π.χ. το φοράτε περισσότερες ώρες ή αν κάνετε περισσότερες ώρες streaming.

bat3 | Μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας

 

Θα πρέπει να έχετε, όμως, πάντα στο μυαλό σας, ότι ένα προσεγμένο ακουστικό με τακτικά service λειτουργεί καλύτερα. Ένα ακουστικό με βουλωμένα φίλτρα μικροφώνων και μεγάφωνο γεμάτο κερί απαιτεί μεγαλύτερα ποσά ενέργειας για να αποδώσει. Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε πως  ξαφνικά έχει πέσει η απόδοση των μπαταριών σας, επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να κάνουμε έναν καθαρισμό του ακουστικού σας.

Επίσης θα πρέπει να θυμάστε να απενεργοποιείτε το ακουστικό σας όταν δεν το φοράτε, ανοίγοντας το πορτάκι της μπαταρίας.

Τέλος, υπάρχει πάντα η περίπτωση να υπάρξει μια κακή παρτίδα μπαταριών

Τι να κάνω με τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες;

Οι μπαταρίες ψευδαργύρου ταξινομούνται ως μη επικίνδυνα απόβλητα. Ωστόσο, συνιστάται να μας φέρνετε τις μπαταρίες σας για ανακύκλωση στον ειδικό κάδο Α.Φ.Η.Σ που έχουμε στο κατάστημά μας.

Σας προτείνουμε να τις αποθηκεύετε σε ένα κουτάκι,  πριν το άνοιγμα μιας νέας. Αυτό γιατί πολλοί (ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα) μπερδεύουν την καινούργια με την παλιά μπαταρία.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής μπαταρία;

Τα οπισθωτιαία RIC ακουστικά βαρηκοΐας, άλλαξαν σημαντικά την αγορά των ακουστικών βαρηκοΐας, κι αυτό αποτυπώνεται και στην αγορά  των μπαταριών. Τα RIC ακουστικά χρησιμοποιούν μπαταρία 312 (καφέ), που έχουν μια ιδανική σχέση μεγέθους και ωρών χρήσης. Έτσι η 312 μπαταρία είναι η πλέον δημοφιλής μπαταρία.