Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού

Πρακτικές συμβουλές

Σας έχουμε συγκεντρώσει μερικές πρακτικές συμβουλές, για να μπορέσετε να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο που φοράει για πρώτη φορά ακουστικά βαρηκοΐας.

Υπομονή

Χρειάζεται αρκετή. Ο βαρήκοος έρχεται σε επαφή με μια σειρά από ήχους που έχει ξεχάσει (μην ξεχνάτε πως “ακούμε” με το μυαλό μας), οπότε χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα. Πρέπει να του επισημαίνετε τους “νέους” θορύβους, (όπως για παράδειγμα τον ήχο του ψυγείου) ώστε να κάνει τη σύνδεση.

Σαφήνεια

Κάποιος που φοράει ακουστικά βαρηκοΐας δεν αποκτά βιονικό αυτί, οπότε δεν θα σας ακούσει αν του μιλήσετε ψιθυριστά, με γυρισμένη πλάτη, ή από το άλλο δωμάτιο. Επίσης, θα πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε δυνατά. Χρειάζεται, απλώς, να μιλάτε αργά και καθαρά.

Σωστή θέση

Κρατήστε μια φυσική κι ανεπιτήδευτη στάση και προτιμήστε να είστε πρόσωπο με πρόσωπο. Τα μικρόφωνα των ακουστικών εστιάζουν στην ομιλία “κατά μέτωπο”. Αν έχει γίνει μονόπλευρη εφαρμογή, τότε προτιμήστε να μιλήσετε από την πλευρά που έχει τοποθετηθεί το ακουστικό.

Μην διστάσετε να επαναλάβετε

Αν μιλήσετε και δεν σας καταλάβει την πρώτη φορά, μην διστάσετε να το επαναλάβετε. Το ακουστικό μας σύστημα, μετά την εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας, χρειάζεται χρόνο μέχρι να επανέλθει.

Δημόσιοι χώροι

Θα πρέπει να θυμάστε πως οι δημόσιοι χώροι έχουν τις δικές τους προκλήσεις και δυσκολίες. Σε ένα θέατρο ή σε μια ομιλία, αποφύγετε τις τελευταίες θέσεις και φροντίστε να καθίσετε όσο πιο μπροστά μπορείτε. Σε ένα εστιατόριο ή σε μια καφετέρια με αρκετό θόρυβο, καθίστε κοντά με τους συνομιλητές. Αν φοράτε ένα ακουστικό, φροντίστε να καθίσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους έχετε από την πλευρά που φοράτε το ακουστικό σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε με τα ακουστικά σας μη διστάσετε να μιλήσετε μαζί μας. Τα ψηφιακά ακουστικά μπορούν να προσαρμοστούν στις δικές σας ανάγκες και οποιαδήποτε στιγμή να κάνουμε μικρορυθμίσεις, ώστε να διορθώσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε.