Κλείστε Ραντεβού
Κλείστε Ραντεβού

Βοηθώντας τους γονείς μας

Καθώς οι γονείς μας μεγαλώνουν είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ακοή τους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναλάβετε την πρωτοβουλία να τους πείσετε να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Κάποιες φορές δεν θα είναι εύκολο να ανοίξετε συζήτηση σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και το πιθανότερο είναι να συναντήσετε αντιδράσεις. Θα πρέπει, όμως, να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο νωρίτερα πάρετε την πρωτοβουλία, τόσο πιο γρήγορα θα τους βοηθήσετε να επικοινωνούν καλύτερα.

Η σωστή στιγμή

Επιλέξτε τη σωστή στιγμή για να καθίσετε και να τους μιλήσετε: με ήρεμο τρόπο, καταθέτοντας λογικά επιχειρήματα. Εξηγήστε τους ότι η απώλεια της ακοής θα επηρεάσει σημαντικά την επικοινωνία με τους φίλους τους και κυρίως με τα εγγόνια τους, καθώς θα είναι δύσκολο να διακρίνουν τι λένε οι γύρω τους. 

Υποστηρίξτε τους

Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ζητήματος χρειάζεται πολύ θάρρος. Γι αυτό η πλήρης υποστήριξή σας θα βοηθήσει τους γονείς σας να αποδεχτούν καλύτερα το πρόβλημα.

Συνοδέψτε τους

Κλείστε ένα ραντεβού κι επισκεφθείτε μαζί τους τον ΩΡΛ ιατρό. Ακούστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που θα σας παρουσιάσει ο ιατρός και κατόπιν συζητήστε τα με τους γονείς σας. 

Μάθετε για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο και ανακαλύψτε τους διαφορετικούς τύπους ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς και την τεχνολογία αιχμής που περικλείεται μέσα τους. Έτσι θα μάθετε ότι τα σύγχρονα ακουστικά δεν έχουν καμία σχέση με όσα πιθανόν να ξέρετε από το παρελθόν για αυτά (σφύριγμα, μεγάλα, αντιαισθητικά) και θα ανακαλύψετε τα οφέλη τους. Η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε τους γονείς σας για τα οφέλη τους και για το πώς θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Ελάτε στον χώρο μας

Σας περιμένουμε να έρθετε μαζί με τους γονείς σας στο χώρο μας και σε ένα φιλικό κλίμα να συζητήσουμε για το πρόβλημα της ακοής τους και τις ανάγκες τους. Ελάτε να δοκιμάσουμε τα ακουστικά και να ανακαλύψουμε μαζί ένα νέο κόσμο, γεμάτο ήχους.