Ενδωτιαία Ακουστικά – CIC

Τα ενδωτιαία ακουστικά αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία για τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας και ιδιαίτερα για όσους θα χρειαστεί να φορέσουν για πρώτη φορά.

Καθώς για πολλούς η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας αποτελεί taboo, η οικογένεια των ενδωτιαίων αποτελεί μια εξαιρετική λύση, αφού το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά από πολύ διακριτικά έως και αθέατα.

 

Συνήθως οι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας τα αποκαλούν "ψείρες" ή "φακές".

 

Τα ακουστικά αυτά κατασκευάζονται αποκλειστικά για τον δικό σας ακουστικό πόρο (custom), ώστε να σας ταιριάζουν απόλυτα, παρέχοντας άνεση και προσφέροντας μέγιστο όφελος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το μέγεθός τους εξαρτάρται από τον ακουστικό πόρο, ενώ υπάρχουν και περιορισμοί για την κατασκευή τους, καθώς δεν μπορούν να κατασκευαστούν σε άτομα με πάρα πολύ στενό ακουστικό πόρο, ή εάν υπάρχουν εξωστώσεις. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται σε άτομα με μειωμένη όραση ή που έχουν δυσκολία στο χειρισμό τους (μεγάλα και χοντρά δάκτυλα, τρέμουλο, κλπ).

Η οικογένεια των ενδωτιαίων ακουστικών έχει 4 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους.

 

IIC – Invisible in the Canal

Αποτελούν μια νέα κατηγορία στα ενδωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας, καθώς είναι εξαιρετικά μικρά σε μέγεθος και “χάνονται” εντελώς μέσα στον ακουστικό σας πόρο. Δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς ότι φοράτε ακουστικά. Είναι ένα πραγματικό θαύμα της νανοτεχνολογίας, ώστε να χωρέσουν τόσα πολλά σε ένα τόσο μικρό ακουστικό. Είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο το οποίο εξασφαλίζει μεγάλη άνεση, υπέροχη αίσθηση κατά τη χρήση και εξαιρετική ανθεκτικότητα.

Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μικρές έως σοβαρές απώλειες ακοής και λειτουργούν με μπαταρία νούμερο 10 (κίτρινη).

Screen Shot 2018 10 22 at 21.23.14 | Ενδωτιαία Ακουστικά - CIC

 

CIC – Completely In the Canal

Τα ακουστικά αυτά τοποθετούνται εντελώς μέσα στον ακουστικό σας πόρο και είναι εντελώς διακριτικά. Το μέγεθος τους εξαρτάται από το μέγεθος του ακουστικού πόρου σας, ενώ καλύπτουν μικρές, μεσαίες και σοβαρές βαρηκοΐες.

Χρειάζονται μπαταρία νούμερο 10 (κίτρινη) για τη λειτουργία τους.

 

ITE – In The Ear

Τα ακουστικά αυτά τοποθετούνται μέσα στον ακουστικό πόρο και φτάνουν μέχρι τον τράγο. Είναι λίγο πιο εμφανή απά τα CIC, όμως παραμένουν διακριτικά. Καλύπτουν μεσαίες και σοβαρές απώλειες ακοής.

Λειτουργούν με μπαταρία 312 (καφέ).

Full Shell

Τα ακουστικά αυτά τοποθετούνται μέσα στον ακουστικό πόρο και καλύπτουν την κόγχη. Είναι σαφώς πιο εμφανή από τα υπόλοιπα ενδωτιαία ακουστικά και προτείνονται μόνο σε περιπτώσεις πολύ σοβαρής απώλειας ακοής ή ανατομικών προβλημάτων στον ακουστικό πόρο.

Λειτουργούν με μπαταρία 13 (πορτοκαλί).
 

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η παρουσίαση της οικογένειας των ενωτιαίων ακουστικών. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των οπισθωτιαίων ακουστικών.

Αν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@opticagougas.gr