Διακοπές με τα ακουστικά βαρηκοΐας μου

 

Ο Αύγουστος έφτασε! Είμαστε σίγουροι πως έχετε ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι θα βρεθείτε για λίγες ημέρες σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, που θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών. Αλλά μόνο από το άγχος, την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Όχι από την επικοινωνία σας με τους ανθρώπους που θα πάτε μαζί τους διακοπές, ούτε και με όσους θα γνωρίσετε εκεί.

Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να είναι οι διακοπές σας ευχάριστες,  χωρίς άγχος.

Σας έχουμε κάποιες συμβουλές, για τα ακουστικά βαρηκοΐας σας:

  1. Κλείστε ραντεβού μαζί μας, ώστε να κάνουμε καθαρισμό και έλεγχο καλής λειτουργίας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετές μπαταρίες μαζί σας. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, φροντίστε να τις μοιράσετε σε διάφορα μέρη. Στην τσάντα σας, στο αυτοκίνητο, στο δωμάτιο. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, θα ξέρετε πως έχετε σίγουρα μπαταρίες.
  3. Να μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας τον αφυγραντήρα των ακουστικών σας, ή τις ταμπλέτες αφύγρανσης.
  4. Αν έχετε επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας, μην ξεχάσετε τον φορτιστή σας. Αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον ειδικό αντάπτορα για το ρεύμα.
  5. Αν φοράτε οπισθωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο εκμαγείο, με καινούργιο σωληνάκι.
  6. Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί και να έχετε μαζί σας τα ειδικά φίλτρα προστασίας για το κερί.

Κι επειδή καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα σας επισημαίνουμε μερικά πράγματα:

  • Τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας έχoυν εξαιρετική αντοχή στο νερό και τη σκόνη (IP67), γεγονός που μας επιτρέπει να τα φοράμε και κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας. Εμείς δεν θα σας το προτείνουμε. Αν θέλετε να κολυμπήσετε και να φοράτε τα ακουστικά σας, τότε καλό θα ήταν να μην βρέξετε το κεφάλι σας.
  • Μετά το κολύμπι, σκουπίστε καλά το κεφάλι σας και τα αυτιά σας με την πετσέτα σας και φορέστε τα.
  • Αν ξεχαστείτε και βουτήξετε, τότε βγείτε το συντομότερο. Ανοίξτε την μπαταριοθήκη και βγάλτε την μπαταρία. Τινάξτε το προσεκτικά, απλώστε το πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και αφήστε το στον ήλιο, ώστε να στεγνώσει. Όταν επιστρέψετε στο δωμάτιο, δείτε αν λειτουργεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ των μαλλιών για να το στεγνώσετε καλύτερα, φροντίζοντας να διατηρήσετε μια απόσταση 30 εκ. περίπου, ώστε να μην το κάψετε!

Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας, ή την θάλασσα, φροντίστε να μας το φέρετε άμεσα, ώστε να το καθαρίσουμε εσωτερικά.

Καλές διακοπές!