Οπισθωτιαία Ακουστικά – RIC

 

Τα οπισθωτιαία τύπου RIC (Receiver In the Canal) (μπορείτε να τα συναντήσετε και ως RITE – Receiver In The Ear) αποτελούν τη νέα τάση στην αγορά των ακουστικών βαρηκοΐας, κι έχουν κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις των ακουστικών.

Τοποθετούνται πίσω από το αυτί, ενώ στον ακουστικό πόρο τοποθετείται το μεγάφωνο (κατά ένα παράδοξο τρόπο ονομάζεται: receiver) είτε με ειδική θηλή, είτε με εξατομικευμένο εκμαγείο. Διαθέτουν διπλά μικρόφωνα, τα οποία προσαρμόζονται στο περιβάλλον που βρίσκεστε και επικεντρώνονται στην ομιλία.

Εύρος εφαρμογής

Διαθέτουν τρεις τύπους μεγαφώνου, που καλύπτουν όλες τις απώλειες ακοής:

Standard

fitting range audeo standard xreceiver 150x150 1 | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC

Power

fitting range audeo power xreceiver 150x150 1 | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC

Super Power

fitting range audeo superpower xreceiver 905x1024 1 | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC

Πλεονεκτήματα

Τα ακουστικά τύπου RIC συγκεντρώνουν αρκετά πλεονεκτήματα:

Είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, πιο διακριτικά και κομψά σε σχέση με τα ΒΤΕ οπισθωτιαία.

Το μεγάφωνο (receiver) είναι μέσα στον ακουστικό πόρο, μειώνοντας, έτσι, τις ηχητικές απώλειες και τις φθορές που έχει το σωληνάκι των BTE.

– Δεν χρειάζονται εκμαγείο, αλλά μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν με μαλακή θηλή σιλικόνης. (εμείς σας το προτείνουμε)

– Καλύπτουν όλες τις βαρηκοΐες. Από τις πολύ μικρές έως τις πολύ μεγάλου βαθμού απώλειες ακοής.

– Πολύ εύκολα μπορούμε να αλλάξουμε το μεγάφωνο από Standard σε Power ή Super Power, σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη αύξηση της βαρηκοΐας.

Τέλος, είναι ιδανικά για απώλειες ακοής στις υψηλές συχνότητες (όπως στο παρακάτω ακοόγραμμα), όπου γίνεται εφαρμογή με μια ειδική θηλή, ανοικτής εφαρμογής (open fit).

high frequency loss1 large | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC

Το μειονέκτημα που παρουσιάζουν είναι πως το μεγάφωνο, που είναι εκτεθειμένο, χρειάζεται περισσότερη προσοχή στο χειρισμό του και είναι περισσότερο ευαίσθητο στην υγρασία ή στο να βουλώσει από κερί.

Τεχνολογικές κατηγορίες

Η σειρά RIC, Audeo της Phonak διατίθεται σε 4 τεχνολογικές κατηγορίες, για να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς:

Premium: η κορυφαία σειρά με 20 κανάλια
Advance: με μεγάλες δυνατότητες και ευκρίνεια 16 κανάλια
Standard: άρτια εξοπλισμένα σε ελκυστική τιμή, με 12 κανάλια
Essential: με απλές λειτουργίες, προσιτό κόστος και 8 κανάλια

Διαθέσιμα μοντέλα

Επίσης διαθέτει το Audeo Rechargeable (επαναφορτιζόμενο) με ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-ion). Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να το βάλετε στην ειδική θήκη φόρτισης και να απολαύσετε 24 ώρες αδιάκοπτης λειτουργίας. Αποδεσμευτείτε από τη συνεχή ταλαιπωρία αλλαγής μπαταρίας και νοιώστε ελεύθερος καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Packshot Charger Case open with Audeo B R Close up 01 | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC

Tο Audeo Direct, το οποίο σχεδιάστηκε για να δώσει απόλυτη ελευθερία στον σύγχρονο άνθρωπο που το κινητό του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Έχει ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth και μπορεί να συνδεθεί με όλα τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι, μπορείτε να απαντήσετε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, με τη χρήση του TV Connector, μπορείτε να τα συνδέσετε ασύρματα με την τηλεόρασή σας (ή με οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου), μετατρέποντάς τα σε ασύρματα ακουστικά. (μέγεθος μπαταρίας: 13)

image 300x300 1 | Οπισθωτιαία Ακουστικά - RIC